Акценти
Начало / Общество / С празничен концерт в Левски отбелязаха 24 май

С празничен концерт в Левски отбелязаха 24 май

Левски 24 май 4
Денят на славянската писменост, българската просвета и култура беше отбелязан тържествено и в Левски. Жителите на града с основание и гордост от успехите на ученици, учители, певци, танцьори и театрални дейци заявиха, че населеното им място е общински образователен и културен център.
Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави жителите и гостите на града с най-българския празник, след което бяха отличени с почетни грамоти за своя принос всички директори на училища и детски градини. С награда от Община Левски беше отличена за многобройните й първи награди на литературни конкурси и абитуриентката Татяна Йорданова. Последните две награди на зрелостничката са от Втори национален литературен конкурс ”Виж моя ангел”, под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова и от учебен център ”Гений” за конкурса „България – моето бъдеще”. Награди получиха и отличените деца и ученици на Националния конкурс „С очите си видях бедата”.

Левски 24 май 3
Празничният концерт на танцови и певчески състави посветен и на 70-та годишнина от обявяването на Левски за град за пореден път доказа, че традицията е жива и се предава с желание на поколенията.
Община Левски се присъедини и към инициативата на Фолклорен ансамбъл „Българе” – „Аз харесвам българските танци”. На 24 май празнични хора се виха на площада пред сградата на Общината, като те бяха заснети на видео.

Левски мажоретки

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...