Акценти
Начало / Образование / С почти максимален бал се класират студентите на МУ – Плевен за бакалавърските специалности

С почти максимален бал се класират студентите на МУ – Плевен за бакалавърските специалности

На 28 юли, един ден след провеждане на теста по биология за бакалавърските специалности, Медицински университет – Плевен изнесе на сайта и на място първо класиране на новоприетите студенти във факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и Медицинския колеж. От днес, 29 юли, както и на 1 и 2 август, ще се записват новоприетите студенти. С най-висок бал се класират студентите в специалност „Помощник-фармацевт“ (23.78 от максимален 24.00), следвани от приетите медицински сестри (23.67), след което се нареждат желаещите да се обучават в „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ (23.40) и „Акушерка“ (22.63), информират от учебното заведение.

Тази година по-голяма част от кандидатите за бакалавърските специалности са предпочели да участват в класирането само с оценката си от държавен зрелостен изпит по биология – над 350 зрелостници, като едва 150 кандидати се явиха на конкурсния изпит – тест по биология. Резултатите показват най-висок процент добри оценки – 42%, следвани от много добрите и отлични оценки – съответно 23% и 22%, от които пълните шестици са 13. Тазгодишните слаби оценки са по-малко в сравнение с предходните години – 10% или само 16 двойки.

На 2 август, след 17.00 ч, ще излезе второ класиране на новоприетите студенти в бакалавърските специалности, следвано от тридневен срок за записване – 3, 4 и 5 август. На сайта в раздел „Актуално прием“ е качен график на класиранията и сроковете за записване на първокурсниците в магистърските и бакалавърските специалности на МУ-Плевен. След приключване на записването след трето класиране и при наличие на незаети места по държавна поръчка за бакалавърските специалности, кандидатите трябва да подадат заявление на 10 и 11 август за по-нататъшно участие в класирането.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...