Акценти
Начало / Здравеопазване / С почетни знаци удостоиха 36 преподаватели от Медицински университет – Плевен

С почетни знаци удостоиха 36 преподаватели от Медицински университет – Плевен

Днес на официална церемония  бяха наградени  преподавателите от Медицински университет – Плевен, които през изминалата година са израснали академично, като са придобили нови академични степени и са заели нови академични длъжности. Церемонията се проведе в зала  „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център.

36 преподаватели бяха удостоени с почетни знаци от ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов.

nagravdawane

„За нашия университет този ден е изключително важен. Нашият университет е млад университет. Той е млада днешна структура. В исторически план погледнато 42 години са нищо. Но през погледа на житейските истории, през погледа на хората, които са тук в тази зала, за техните предшественици, учители това е един цял живот. Тук е преминал живота и ще премине на много българи, които милеят за образованието, които милеят за тази институция, които милеят за България.

Вие сте онези съвременни будители и носители на духовността. Това е важно за всички, но най-важното е че тези сгради, тези факултети всичко това е изпълнено с истинско съдържание и истинското съдържание сте всички вие. Благодаря ви“, каза преди връчването на почетните знаци ректорът на Медицински университет – проф. д-р  Славчо Томов.

nagravdawane2

До момента във висшето училище общият брой на защитилите образователно-научна степен „доктор“ е 59; на придобилите научна степен „доктор на науките“ – 14; на заелите академичните длъжности „гл. асистент“ – 10; „доцент“ – 53 и „професор“ – 21. В това число, за последната една година броят на защитилите образователно-научна степен „доктор“ е 20; на придобилите научна степен „доктор на науките“ – 1; на заелите академичните длъжности „гл. асистент“ – 2; „доцент“ – 12 и „професор“ – 1.

nagravdawane3

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...