Акценти
Начало / Образование / С поредица от инициативи в Езиковата гимназия отбелязаха Седмицата на четенето

С поредица от инициативи в Езиковата гимназия отбелязаха Седмицата на четенето

В Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен през изминалата седмица се проведоха редица мероприятия, с които беше отбелязана Седмицата на четенето. Най-активни бяха учениците от пети клас, които изработиха табло, посветено на олимпийските богове . Участваха в конкурс за най-артистично прочетен мит.

Победителите в конкурса са:  Юлиана Маринова, 5б – Първо ммясто, Станислав Найденов, 5в – Второ място, Емил Костов, 5а – Трето място .

ezikova-gimnazia

Шестоклсниците и седмокласниците  проведоха състезание по четивна грамотност и се включиха в кампанията: „Подари книжка на училищната библиотека“. А в дискусия на тема: „Чета, защото…“ се включиха учениците от седмите класове.

В осми клас се проведе час, в който учениците прочетоха собствени творби.

Деветокласниците четоха старогръцки легенди, с които се потопиха в атмосферата на античността.  А десетокласниците разиграха на „сцената” в класната стая новелите на Бокачовия „Декамерон”.

Единадесетокласниците рецитираха Ботевите стихове „На прощаване” и „Хаджи Димитър”. А  учениците от 12. „ж”клас разиграха етюд върху „Приказка за стълбата”.

С тези разнообразни мероприятия приключи Седмицата на четенето, но не и самото четене, категорични са учениците от Езиковата гимназия.

14678105_978680848907665_93344866_o

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...