Начало / Общество / С поредица мероприятия в Гулянци отбеляха Седмицата на пожарната безопасност

С поредица мероприятия в Гулянци отбеляха Седмицата на пожарната безопасност

В периода от 12 до 18 септември се преведе Седмицата на пожарната безопасност. Тя е ежегодно събитие в чест на професионалния празник на пожарникарите 14 септември. Традиционно тези дни са посветени на професията на пожарникарите и спасителите и популяризиране на работата им, чрез провеждане на информационно-разяснителни мероприятия сред обществеността, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващите, срещи с граждани.

РС ПБЗН  Гулянци също отбеляза инициативата с поредица от мероприятия, сред които и демонстративно учение в ДГ „Незабравка” Гулянци на 15 септември. Огнеборците се срещнаха с децата и персонала, показаха им екипировката и оборудването си, разясниха им правилата за пожарна безопасност. Особено вълнуващо за малчуганите бе да подържат шланга, да сложат предпазната каска и да се качат в пожарния камион.

Началника на районната служба Валери Предов използва момента да напомни стриктно да се спазват изискванията за пожарна безопасност и недопускане на пожари, защото въпреки усилията на огнеборците през летните месеци на обслужваната територия са горели множество пожари в сухи треви и ниви, най-вероятно причинени от човешка небрежност. „Сега предстои зимен сезон и причините за възникване на пожари се променят, но опасността остава и всички трябва да сме внимателни и отговорни.” – призова Валери Предов.

РС ПБЗН Гулянци съществува от 1983 година и към момента покрива района на община Гулянци и селищата Комарево и Байкал с прилежащите им землища. В службата работят 15 пожарникари.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...