Акценти
Начало / Образование / С поредица инициативи в НУ „Христо Ботев” – Плевен отбелязаха Деня на будителите

С поредица инициативи в НУ „Христо Ботев” – Плевен отбелязаха Деня на будителите

Със среща с плевенски дейци на културата започна поредицата от инициативи в НУ „Христо Ботев” – Плевен, посветени на Деня на народните будители. На третокласниците от училището  гости бяха Илко Иларионов – поет, директор на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен, член на Съюза на писателите в Плевен, Никола Попов – председател на Клуб на дейците на културата и Татяна Любенова – поетеса, член на Съюза на писателите, Плевен, разказаха от училището.

Учениците от ІV клас участваха във викторина заедно със свои съученици от НУ „Отец Паисий”, Плевен по инициатива на РИМ Плевен, посветена на 1 ноември под наслов „Народните будители и аз”.

викторина (3)

 Вечерта четвъртокласници се включиха в празничното факелно шествие, посветено на празника. Детска вокална група „Ботевци пеят”, с ръководител Валентина Николова, участва в концерта, провел се в зала „Катя Попова”.

На 31 октомври тържествено бе учреден клуб „Млади възрожденци” по инициатива на Васил Василев – председател на Общобългарски комитет „Васил Левски” и със съдействието на директора на училището Цветелин Горанов  и на педагогическия екип . Гости бяха Васил Копчев – почетен председател на Общински комитет „Васил Левски” – Плевен и Павлин Цонев – председател на Общински комитет „Васил Левски” – Плевен.

На 1 ноември ученици от 2, 3 и 4 клас участваха в Математическо състезание „Стоян Заимов” – Плевен, от където спечелиха  3 първи места, 1 второ място, 1 трето място.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...