Акценти
Начало / Образование / С помощ от японското правителство започва ремонт на спортната зала на Медицинския университет

С помощ от японското правителство започва ремонт на спортната зала на Медицинския университет

На 7 май ще бъде даден официален старт на проекта за ремонт и реконструкция на спортната зала на Медицинския университет в Плевен и осигуряване на достъпна среда, за реализацията на който университетът получава безвъзмездна помощ от японското правителство. Помощта е в размер на близо 290 хил. лв. без ДДС. Общо 92 са кандидатурите, но подписаните договори с Министерството на икономиката са 9, един от които е този на висшето училище в град Плевен.

Във вторник, в 11 часа  ректорът на университета – проф. д-р Славчо Томов,  ще даде официален старт на строително-монтажните работи на спортната зала. Срокът за приключване на проекта е 31 юли тази година.

С цел успешна реализация на проекта, към днешна дата МУ-Плевен има подписани четири договора – за строително-монтажни работи, за упражняване на авторски контрол, за изпълнение на строителен надзор и за изработване на материали за публичност във връзка с оповестяване на безвъзмездната помощ от японското правителство, уточняват от висшето училище.

Ремонтът и реконструкцията на спортната зала на университета ще доведат до обновяване на образователната инфраструктура и подобряване на достъпа на хора с увреждания до спортните обекти и съоръжения чрез адаптиране на средата в рамките на планираните по проекта ремонтни дейности. Освен основен ремонт на спортната зала, в рамките на проекта се предвижда и изграждане на спортни съоръжения, подходящи за ползване от хора с увреждания и от такива, нуждаещи се от допълнителна рехабилитация.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...