Акценти
Начало / Общество / С полагане на клетва на нов съветник започва днешното заседание на ОбС – Плевен

С полагане на клетва на нов съветник започва днешното заседание на ОбС – Плевен

IMG_7101Общински съвет

С полагане на клетва на Ралица Койчева, която ще е новият общински съветник в групата на „БНД – Обединена десница”, ще започне днешното редовно заседание на Общински съвет – Плевен. Според предварителния дневен ред на заседанието, ще бъдат предложени за разглеждане 43 точки.

Съветниците ще дадат с гласа си оценка за годишните отчети и баланси за 2014 г. на търговските дружества с общинско участие и ще решат дали тези дружества да бъдат освободени от плащане на дивидент за 2014 г. на Община Плевен. Основание за освобождаване от плащане на дивидент е средствата да бъдат използвани за инвестиции в дружествата, е посочено в предложението.

Като точка 13 в предварителния дневен ред е включена информацията за изпълнението на бюджета на Община Плевен  за първото тримесечие на тази година. За финансиране строежа на нова детска площадка в Плевен съветниците ще трябва да разрешат извършване на вътрешни компенсирани промени между обектите от списъка за капиталови разходи. Необходимите средства за новата детска площадка са 36 000 лв.

В предварителния дневен ред е включено още приемане на годишен доклад за изпълнение на Плана за развитие на Община Плевен през 2014 г., отчет за изпълнение на Програмата за развитие на туризма през 2014 г. и на Плана за дейността на ОбС за сътрудничество с НПО.

Приемането на Правилник за устройството и дейността на Регионален исторически музей – Плевен също е в дневния ред на заседанието.

На днешното си заседание съветниците ще гласуват и отпускането на еднократна парична помощ на трима плевенчани. Последните пет точки от предварителния дневен ред са питания към кмета от общинските съветници Георг Спартански от ПП „Българска нова демокрация”, Цветомира Добрева и Чавдар Велинов от БСП.

Заседанието на Общинския съвет започва в 9 часа в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...