Акценти
Начало / Общество / Книгата „Дойранската епопея” представиха във Военния клуб

Книгата „Дойранската епопея” представиха във Военния клуб

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Книгата „Дойранската епопея” на Никола Недев представиха снощи във Военния клуб проф. Цочо Билярски и Никола Григоров. За да си спомнят за дните от ожесточените бойни действия, на представянето бяха дошли редица представители на патриотичните организации в града ни и не само. Официален гост на мероприятието беше зам.-областния управител на Плевен Красимир Иванов. Сред присъстващите беше и доц. д-р Милко Аспарухов, директор на Военноисторически музеи – Плевен. Писателят Пелин Пелинов, подполк. Радослав Георгиев, председател на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов”, председателят на Национална асоциация „Сигурност” подполк. Людмил Стоянов, председателят на Национален комитет „Васил Левски” – клон Плевен Васил Копчев и много други представители на различни военни и патриотични организации от цялата страна бяха сред присъстващите на представянето.

Представянето на книгата се осъществи по инициатива на Национален съюз „Безопасност и охрана”, заедно със Съюза на ветераните от войните на България, Съюза на „Военноинвалидите” и Военен клуб – Плевен.

книга Дойранска епопея

Преди официалното представяне на книгата Валя Минкова, която от години е част от военния живот, припомни за бойните действие и героизма на българските воини, участвали в епичните битки. Бойко Аспарухов, учител по история, също направи ретроспекция на бойните действия, а след него спомени за ген. Владимир Вазов разказа председателят на сдружение „Артилерия” подолк. Радослав Георгиев.

книга Дойранска епопея

 

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...