Акценти
Начало / Последни новини / С пожелание да стане международен бе открит детският турнир по таекуон-до в Плевен (галерия)

С пожелание да стане международен бе открит детският турнир по таекуон-до в Плевен (галерия)

Националният детски турнир по таекуон-до  за Купа Плевен да стане традиционен и с международно участие пожела днес при официалното откриване на състезанието председателят на Общинския съвет в Плевен – Мартин Митев, който е патрон на спортния форум. „Таекуон-до не е само спорт, това е начин на живот, възпитание, почтеност и честност”, подчерта Мартин Митев и призова малките спортисти да не забравят тези принципи, които ще ги изградят в успешни млади хора.

img_4955taekuon-do

Състезатели от 11 клуба от цялата страна взеха участие в първото издание на Националния детски турнир по таекуон-до в Плевен. Те бяха приветствани от вицепрезидента на Българската федерация по таекуон-до ITF Костадин Димитров.

img_4945taekuon-do

Официални гости на състезанието са експертът на Министерството на младежта и спорта Атанас Кършев, Таня Митранова – началник на отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” в Община Плевен, експертите от същия отдел – Теменуга Тодорова и Тони Вашков, директорът на Спортно училище „Георги Бенковски” – Пламен Георгиев. От името на организаторите  – Таекуон-до клуб „Атила” – Плевен, те получиха плакети от президента на клуба Даниел Цаков. Специален пракет от името на Българската федерация по тоекуон-до получи патронът на турнира – Мартин Митев.

img_4959taekuon-do

След официалната церемония бяха връчени медалите на победителите в първите групи от турнира. Състезанието продължава. Предстои да бъде излъчен носителят на голямото отличие – Купа Плевен.

img_4933taekuon-do

img_4962taekuon-do

img_4974taekuon-do

img_4941taekuon-do

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...