Акценти
Начало / Здравеопазване / С пикник и интересни теми за дискусия в Плевен отбелязват Световната седмица на кърменето

С пикник и интересни теми за дискусия в Плевен отбелязват Световната седмица на кърменето

Тази събота край „Кривите огледала” в парк „Кайлъка” се организира среща по повод Световната седмица на кърменето. Тя е организирана от плевенските представители на Националната асоциация „Подкрепа за кърменето”.

По традиция на срещата ще бъде представена информация и споделен опит за кърменето и отглеждането на бебето. Според възрастта на детето участниците в срещата – майки, татковци, баби, ще могат да се присъединят към неформална дискусия по избор по някоя от темите – „Начало на кърменето и първите седмици с бебето“, „Захранване и хранене на кърмачето“; „Кърмене след годинката. Отбиване“; „Проблеми с кърменето – възможни решения“, разказа Десислава Бетова, национален консултант по кърменето. Ще бъдат демонстрирани също  различни пози за кърмене и носене на бебето в слинг.

За по-големите деца ще има забавни игри и безвредни боички за рисуване върху лицето на порасналото дете или коремчето на бременните.

По време на срещата, която ще премине като пикник  с домашно приготвени вкусотии, ще бъдат представени и част от новите доброволни консултанти по кърмене към НАПК в Плевен, допълни Десислава Бетова.
Входът е свободен, не е нужно предварително записване и всеки може да се включи или да си тръгне, когато пожелае, уточняват организаторите.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...