Акценти
Начало / Общество / С панихида в храм „Св. Николай” ще почетат паметта на загиналите на пътя

С панихида в храм „Св. Николай” ще почетат паметта на загиналите на пътя

По повод Световния ден за възпоменание за жертвите на пътнотранспортни произшествия на 16 ноември от 11 часа в храм „Свети Николай” в Плевен ще бъде отслужена панихида. На панихидата ще присъства областният управител Иван Новкиришки, който  призовава в този ден всички граждани да почетат паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на страната.

Страшната статистика показва, че всеки месец в България над 700 са пострадалите от пътнотранспортни произшествия, а 55 от тях загиват.

Нека да призовем водачите на превозни средства да използват предпазните колани и каски, да избират разумна скорост за движение, да избягват разговорите с мобилни телефони по време на шофиране, да не шофират под въздействие на алкохол или упойващи вещества. Да си напомняме непрекъснато, че най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане. Да призовем пешеходците към разум и отговорност като участници в движението. Нашето лично поведение да бъде малък, но решаващ пример за нашите деца. Толерантността и споделената отговорност са залог за намаляване на грешките и безсмислените нещастия по пътищата. Това е апелът на Световният ден за възпоменание за жертвите при пътни произшествия, към който се присъединява и областният управител.

Този ден е и повод за благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите – към всички, които се борят и спасяват живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...