Акценти
Начало / Крими / С оправдателна присъда завърши дело за тежка катастрофа

С оправдателна присъда завърши дело за тежка катастрофа

съд

Плевенският окръжен съд днес призна за невинен Боян Д., който беше обвиняем за убийство по непредпазливост на трима души и за нанасяне на тежки телесни повреди на други двама при катастрофа, станала на 14 юли 2011 г. на разклона за селата Бреница и Глава. Боян Д. Беше обвинен, че е нарушил правилата за движение и е причинил тежкия пътен инцидент с управлявания от него товарен автомобил „Скания” с прикачено ремарке, собственост на едноличен търговец от град Кнежа, Тримата загинали и двамата тежко пострадали са се возили в лек автомобил, управляван от една от жертвите.

Според съда Боян Д. не е нарушил правилата на движение, а водачът на лекия автомобил е нарушил чл.20, ал.ІІ от Закона за движение по пътищата, движейки се с несъобразена с пътните условия скорос и не е спазил задължението на водачите да „намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението”.

Съдът оправдава Боян Д. по повдигнатото му обвинение за убийство по непредпазливост на основание на чл.304.  от НПК, според който: „Съдът признава подсъдимия за невинен, когато не се установи, че деянието е извършено от подсъдимия или че е извършено от него виновно”.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок от днес пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...