Начало / Образование / С ново знаме ПГ по селско стопанство в Долни Дъбник посрещна 95-годишнината от създаването си

С ново знаме ПГ по селско стопанство в Долни Дъбник посрещна 95-годишнината от създаването си

Професионалната гимназия по селско стопанство „Проф. Иван Иванов” в Долни Дъбник днес тържествено отпразнува 95 години от създаването си. Празникът започна в двора на училището, където местният свещеник освети новото знаме на гимназията. След което беше изпратен 20-тия юбилеен випуск абитуриенти след възстановяването на гимназията през 1993 г. Сред абитуриентите е и Явор Мюмюн, председател на Ученическия комитет, който предаде поста на своя приемник – десетокласникът Дамян Нинов.

13181190_1396688200348775_1490215100_n

Да поздрави юбилярите дойде кметът на Долни Дъбник – Борислав Станимиров. Той връчи на директора на училището  – Галя Денева, почетен плакет.

Поздравителни адреси бяха получени от името на председателя на НС Цецка Цачева и от министъра на образованието Меглена Кунева.

Галя Денева - Станимиров

Празникът на училището продължи с концерт в салона на читалище „Илия Бешков” в Долни Дъбник.

В момента в ПГ по селско стопанство се обучават 282 ученици, от които 129 в редовна форма на обучение в специалностите агроеколог, земеделец, производител, озеленяване и цветарство.  За 40 от учениците в редовна форма на обучение  е осигурено  общежитие. Към гимназията работи стол, който осигурява трикратно хранене на преференциални цени. От две години в училището се обучават и деца със специални потребности.  В момента те са 18 в  специалност озеленяване и цветарство.

От новата учебна година училището ще има прием по три нови специалности. Възстановява се специалността  „Механизация на селското стопанство” и за първа година ще бъде обявен прием по специалностите „Икономика на земеделието” и „Трайни насаждения”.

Над 300 дка са земите, които гимназията стопанисва.  Сред тях са 60 дка с овошки, а наскоро от община Долни Дъбник са им  предоставили безвъзмездно за стопанисване 170 дка ниви.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...