Акценти
Начало / Спорт / С нови 11 медала закриха състезателната година каратеките от „Спартак Плевен”

С нови 11 медала закриха състезателната година каратеките от „Спартак Плевен”

карате - отличия

С колекция от един златен, два сребърни и осем бронзови медала спечелени на ежегодния турнир” Шисейкан” в София завършиха състезателната година момичетата и момчетата от карате клуб „Спартак Плевен”. В състезанието, което се проведе тази неделя, участваха 10 състезатели от плевенския клуб. Те мериха сили с бщо 140 състезатели от 24 клуба в страната, научихме от Милена Кирниколова, старши-треньор на карате клуб „Спартак Плевен”.

Ива Кръстева в дисциплината кумите при 12-13 г. девойки стана Шампионка след  победи и в трите състезателни кръга, а в същата категория Мирела Йолова се класира трета. Мирела записа в актива си и вицешампионска титла на ката стил Шотокан, а на ката стил Ассай рю е трета.

Най-малките представители на Клуба ( 8-9 г.) Никола Чонов и Гергана Атанасова се класираха 3-ти на ката Шотокан.

По-големите деца на клуба също се представиха успешно и добавиха към колекциите си нови медали .Емил Костадинов при 10-11 г. момчета е трети в кумите и 4-ти на ката. Борислав Начив е  4-ти на ката-на 1 стотна от класиралия се на третото място.

Другата вицешампионска титла е на Марк Томов при 12-13 г. юноши в дисциплината кумите. Ивайло Боев в тежката категория на същата възрастова група грабна бронзовия медал, а на ката се класира 4-ти.

При юноши старша ( 14-15 г.) в кумите Красимир Георгиев и Кристиян Петракиев – ученици в Спортното училище в Плевен се класираха трети в своите категории.

Каратеките на „Спартак Плевен” спечелиха общо 73 медала през тази година, между които 4 златни от европейски и световни първенства и 10 златни от турнири в страната.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...