Начало / Политика / С новата регистрация на СДС се изпълнява поръчка за отслабване на десницата, подозират сините в Плевен

С новата регистрация на СДС се изпълнява поръчка за отслабване на десницата, подозират сините в Плевен

Зад регистрацията на СДС в съда с председател Емил Кабаиванов, която трябва да излезе тези дни, сините в Плевен виждат изпълнение на поръчка, целяща  отслабване на десницата. Това обяви секретарят на общинската организация на СДС – Плевен Стефан Ганев.

Проблемът е в това, че в документите за регистрация като първи зам.-председател е записан Мартин Димитров. „Мартин Димитров не е избиран за зам.-председател. На пръв поглед това изглежда, че е грешка, но съвсем не е така. Защото същите хора, които внесоха регистрацията, сега ще поискат отмяната й”, заяви Ганев.

Той обясни, че всичко се прави, за да може председател на СДС  да остане Борис Марков, който беше назначен за временно изпълняващ, докато бъде избран новият председател на сините, след като Мартин Димитров се отегли от поста. Ганев припомни, че тогава Марков внесъл документи за регистрация на СДС в съда, като записал себе си за председател.  Въпреки, че според устава на партията той не е легитимно избран, а назначен до провеждане на избор на нов председател, поясни Стефан Ганев и заяви , че с този сценарий се изпълнява поръчката, която сегашното ръководство на СДС е поело.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...