Начало / Крими / С мярка „задържане под стража” е мъжът, причинил катастрофа със загинал  велосипедист

С мярка „задържане под стража” е мъжът, причинил катастрофа със загинал  велосипедист

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъжа, който при управление на автомобил причини смърт на 19-годишен велосипедист.

Ренат  К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 14.05.2017 г. в с.Обнова, обл.Плевен, при управление на лек автомобил допуснал пътнотранспортно произшествие, при което е причинил смъртта на 19-годишен велосипедист.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление, за което  е привлечен като обвиняем и което се наказват с лишаване от свобода. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.  Касае се за престъпление с висока степен на обществена опасност, за което  предвиденото наказание е лишаване от свобода от 3 до 15 години. Веднага след извършване на престъплението обвиняемия се е укрил, като е  установен и втори квалифициращ признак – пияно състояние. Същият   е осъждан два пъти за шофиране след употреба на алкохол.

С оглед вида на извършеното престъпление, съдебното минало  и особеностите на характера на обвиняемия и поведението му след извършване на престъплението сочат, че той би могъл  да извърши и  други  престъпления, свързани с осуетяване възможността за събиране на доказателства по обвинението и/или  затрудняване на разследването по досъдебното производство, поради което съдът взе мярка за неотклонение ”задържане  под стража”.

 Определението на Окръжен съд – Плевен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...