Акценти
Начало / Видео / С музика и поезия започна Международната писателска среща „Побратимени светове“

С музика и поезия започна Международната писателска среща „Побратимени светове“

писатели среща

Десетата международна писателска среща „Побратимени светове“ започна тази вечер с музика, поезия и много настроение. Нейното начало беше поставено в Художествена галерия „Илия Бешков“, където програмата откри председателят на Дружеството на писателите в Плевен Лалка Павлова. След нея приветствие от името на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков към гостите отправи зам.-кметът Стефан Петков.

писатели среща
Юбилейната среща е организирана от Дружеството на писателите в Плевен, а проектът е финансиран от Община Плевен. В нея се включват творци от Русия, Македония, Гърция, Сърбия и Албания.

хор Звъника
Програмата откриха децата от хор „Звъника“, а след това присъстващите на събитието имаха възможността да чуят произведения от гостуващите автори. След тях музикален поздрав отправиха от Общински хор „Гена Димитрова“. С много настроение и бурни аплодисменти бяха посрещнати изпълненията на плевенските хористи. В музикалната програма участие взеха и артисти от Северняшкия ансамбъл, които спомогнаха още повече за положителното настроение.

хор Гена Димитрова
Програмата на мероприятието включва още няколко изяви в следващите дни. Утре от 11. 30 часа участниците в срещата ще посетят Панорама „Плевенска епопея, 1877-1878 г.“, а от 16. 30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ те ще се насладят на представянето на съвместната книга на Вангелис Зафиратис /Албания/ и Албена Декова /България/.

писатели среща

На 28 май, четвъртък, програмата ще продължи с дискусия на тема: „Фолклор и литература“ в Регионален исторически музей, която ще започне в 11. 00 часа. От 16.30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще бъде представен сборник с преводна руска поезия, а от 18.00 час в Къща на писателите ще бъде открита фотографската изложба „Побратимени светове“.

писатели среща

писатели среща

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...