Акценти
Начало / Образование / С концерт на открито ПГ по туризъм отпразнува 21 години от създаването си

С концерт на открито ПГ по туризъм отпразнува 21 години от създаването си

В красивия парк на Регионалния исторически музей днес ПГ по туризъм „Алеко Константинов” – Плевен, отпразнува с концерт рождения ден на училището. На сцената на открито учениците имаха възможност да покажат различните си таланти – четоха свои есета, подредиха фотографска изложба, танцуваха и пяха, представиха анимационна програма. Така младите хора имаха  възможност да се докажат не само като отлични ученици, а  и да разгърнат своите таланти и дарби пред публика.

На своеобразния хепънинг присъстваха гости от чужбина – учители от различни градове в Италия, които са в Плевен за придобиване на педагогическа правоспособност. Така празникът на училището се превърна в своеобразен ден на международното сътрудничество.

„Много сме щастливи, че за тези 21 години нашето училище се разрасна и има устойчиво развитие. Можем да се гордеем с постиженията на нашите ученици, които печелят конкурси и национални състезания. Само преди два дни наш ученик стана лауреат от национално състезание по италиански език. Вярваме, че и в бъдеще училището ще продължи да е предпочитано от младите хора и ще им дава качествено образование и добра професионална подготовка”, каза директорът на професионалната гимназия Малинка Маринова. Тя пожела на всички ученици, колеги, социални партньори и учители успех във всяко начинание.

През новата учебна година в ПГ по туризъм ще има две нови специалности – администратор в хотелиерството и специалността „Изпълнител на термални процедури” вече ще е с прием и след 7 клас.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...