Акценти
Начало / Култура / С десет награди приключи участието на Музикалното училище в конкурса в Провадия

С десет награди приключи участието на Музикалното училище в конкурса в Провадия

Поредното отлично представяне на ученици от НУИ „Панайот Пипков” в Плевен е от приключилия нотина 4 април  24-ти Национален конкурс за млади изпълнители „Светослав Обретенов” – Провадия. В конкурса тази година участваха над 100 млади музикални таланти от цялата страна.

По традиция учениците от Музикалното училище в Плевен се представиха на много добро ниво и успяха да спечелят 10 отличия.

С първа награда са отличени Камелия Първанова – 11 клас, виола (преподавател Диана Петкова), Ана-Мария Иванова – 10 клас, виолончело (преподавател Петранка Антонова), Биляна Добрева – 7 клас, виола (преподавател Диана Петкова).

Деветокласникът Калоян Станчев – фагот, е с втора награда. Негов преподавател е Георги Попов, а с трета награда е Йоана Анчева – 6 клас, виола, с преподавател Диана Петкова.

Отлично представили се са Борил Марков – 2 клас, пиано, с преподавател Антоанета Воденичарова. Борил е носител и на специална награда, която му осигурява стипендия. Виктория Маринова – 4 клас, цигулка, с преподавател Пламен Иванов също е отлично представила се.

Много добре представила се е третокласничката Ивелина Николова от класа по пиано на Олга Иванова.

Двама от плевенските участници са получили поощрение – Митко Башинов – 11 клас, контрабас с преподавател Чавдар Герганов и Марина Паскулова – 7 клас, от класа по пиано на Антоанета Воденичарова.

Освен наградите двама от най-добре представилите се ученици – Ана-Мария Иванова и Калоян Станчев, спечелиха едногодишни стипендии от Министерството на културата по програмата за закрила на даровити деца.

А виолистките Биляна Добрева и Камелия Първанова са свирили на заключителния концерт на конкурса. Такова право е имал и второкласникът Борил Марков, на когото обаче се е наложило да пропусне изявата си.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...