Акценти
Начало / Последни новини / С две шампионски титли се завърнаха възпитаниците на „Петромакс“ от Хърватска

С две шампионски титли се завърнаха възпитаниците на „Петромакс“ от Хърватска

Две шампионски титли за България завоюваха възпитаниците на Клуб по бойни изкуства „Петромакс“ – Плевен от 25-тото състезание по карате „Гранд При Хърватска“ за всички възрасти, информират от там. То се проведе на 16 и 17 януари в Самобор, Хърватска. Семпай Ангел Ленков води 3-ма състезатели от КБИ „Петромакс“.

Турнирът е част от подготовката на националния отбор за Европейското първенство по карате 2016г. от 5 до 7 февруари в Кипър – Лимасол за кадети, джуниъри и до 21-годишни. Българският национален отбор бе представен от 18 състезатели, водени от треньорите Роксанда Атанасов, Добрин Иванов и Ангел Ленков от КБИ „Петромакс“. Състезателите на България извоюваха две зллатни, една сребърна и две бронзови титли, с които класираха българския отбор на 7-мо място от 166 карате клуба участващи в турнира. Преди родния отбор се класираха отбора на Босна и Херцеговина, Италия, Словакия и Сърбия. КБИ „Петромакс“ и 3-те нинджи допринесохаотличително с двата златни медала и един четвърт финал. Нинджите са възпитаници на Спортно училище „Георги Бенковски” – град Плевен с профил карате. Техните треньори към СУ „Г. Бенковски” в клуба – семпай Десислава Лачовска и Маргарит Попов, са изключително горди с представянето на учениците си.

Шампион при дисциплина кумите индивидуално в категория до 63кг. при кадетите /14-16 годишни/ стана Стани Цанов. Цанов игра 6 срещи в категория от 43 състезатели. Победите му са срещу Сърбия, Италия, Босна и Херцеговина, Словения,Словакия и Израел. Финала си Стани игра срещу Джовани Романо – Италия, който надви с 3 на 0. Семпай Ленков е изключително доволен и радостен от представянето и класирането на Станислав, споделят от Клуба. „Стани игра със самочувствие и демонстрира завидни умения на победител. Отдавна очаквахме неговия триумф”, сподели Ленков. Последният златен медал на Стани дойде от представянето му в София на Републиканската Купа по карате за кадети в същата категория. Съученичката му Ивет Горанова е другият безспорен шампион на „Петромакс“ от „Гранд При Хърватска”. Горанова е 5-та в ранглистата на Световната Карате Федерация /WKF – World Karate Federation/ към момента и безспорно състезател номер 1 на Българската Национална Федерация Карате /БНФК/. На „Гранд При Хърватска” Горанова игра в категория до 54кг. При кадетите /14-16 год./ – дисциплина кумите индивидуално. В категорията й имаше 37 елитни състезатели. Ивет игра 6 срещи с опоненти от Турция, Италия, Босна и Херцеговина.

Петромакс (2)

Съотборничката им Габриела Горанова игра при възрастова група – джуниър /16-18 годишни/ в категорията си – над 59 кг. с 37 други състезатели. Габриела стигна четвърт финал след изиграни 4 срещи с опонентите.

Семпаите на КБИ „Петромакс” и сенсей Русалин Русалинов са изключително доволни от представянето на лъвчетата си. Независимо от лошите условия на българския спорт, които предлагаме на децата си – духът на истинските бойци се вижда, чрез техните постижения за родния спорт. На нинджите от КБИ „Петромакс“ им предстои лагер национален отбор от 21-27 януари в гр. Троян. На 23 януари имат участие в „Гранд При Троян” за всички възрасти, след което същите трима състезатели – Станислав Цанов, Ивет и Габриела Горанови, заминават за Европейското първенство по карате в Лемасол , Кипър – за кадети, джуниъри и до 21 годишни.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...