Начало / Здравеопазване / Бабинден отбелязаха специалистите в УМБАЛ – Плевен (снимки)

Бабинден отбелязаха специалистите в УМБАЛ – Плевен (снимки)

С ритуално „измиване” на ръцете на най-възрастната акушерка отбелязаха днес Бабинден в клиниката по акушерство и гинекология във Втора клинична база на УМБАЛ „Георги Странски” – Плевен. Акушерката Величка „изми” ръцете на акушерката Илияна, като така бе спазено поверието за днешния ден.

С пожелания за повече новородени специалистите в отделението откриха своето тържество. Гости на празника бяха представители на ръководството на болницата, екипът на клиниката, стажант-лекари и бивши акушерки в клиниката.  Сред присъстващите бяха и д-р Цвятко Цветков, началник на родилно отделение, и  д-р Мишо Цветков, началник на гинекологично отделение. Поздравителни адреси бяха поднесени от името на директора на УМБАЛ – Плевен доц. Цветан Луканов  и областния управител на Плевен Ралица Добрева

Приветствие отправи ръководителят катедра и началник клиника акушерство и гинекология доц. Йордан Попов.  Той прочете и поздравителен адрес от изпълнителния директор на „Майчин дом“ проф. Златков. Съхранявайте и за в бъдеще човеколюбието и любовта към хората, бе посланието, което се отправяше с поздравителния адрес. Доц. Попов благодари и на по-възрастните акушерки, които неизменно са до младите кадри и ги насочват в тяхната работа. Той допълни, че има една благоприятна тенденция за ненамаляване на новородените деца в клиниката, което може само да носи удовлетворение на работещите там.

Акушерка Мондова отправи приветствие от името на по-възрастото поколение, което вече не е част от екипа. Тя подчерта, че си остават до край акушерки и се гордеят с това, че са помогнали на много майки и бебета в най-трудните им моменти.

Изненада за гостите на празника бе участието на малките възпитаници на спортен клуб „Спирит“, които се представиха с танца „Мъпет шоу“.

Бабинден УМБАЛ Бабинден УМБАЛ

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...