Акценти
Начало / Общество / С голяма торта и много настроение отбеляза своя юбилей Пенсионерската организация в Гулянци

С голяма торта и много настроение отбеляза своя юбилей Пенсионерската организация в Гулянци

Вчера Пенсионерската организация в Гулянци стана на 20 години, информират от пресцентъра на Община Гулянци. Хората от третата възраст отбелязаха празника с вълнуващо тържество на общинска хижа „Карабоаз”. Събитието уважиха зам.-кметът Левтеринка Георгиева, основоположниците на организацията – Веска Радулова, Пенка Дробчева и Стефан Върбев, ръководителите на Клуба на хората с увреждания и Дружеството на БА „Диабет”, координатора на клубовете на пенсионерите и хората с увреждания в общината – Лилия Стойкова.

Начало на честването постави председателят на организацията Димитър Александров с кратко приветствие. В рамките н официалната част бе представен доклад за дейността през изминалите две десетилетия, бяха връчени подаръци и благодарствени адреси. Левтерина Георгиева поднесе поздрав от името на общинското ръководство и изненада рождениците с голяма торта – подарък от кмета на общината Лъчезар Яков. Тя увери пенсионерите, че както и досега възрастните хора могат да разчитат на морална и финансова подкрепа. Присъстващите почетоха с едноминутно мълчание паметта на своя дългогодишен председател Велко Велков и другите починали приятели и съмишленици.

пенсионери Гулянци

Гордостта на пенсионерската организация – Женската вокална група „Дунавски звуци” с ръководител Зинка Габърска и съпровод на акордеон Елка Ганова създаде чудно празнично настроение със своята литературно-музикална програма.
ЖВГ „Дунавски звуци” е създадена през есента на 1999 година към пенсионерски клуб „Възраждане” гр. Гулянци. През всичките 17 години досега ръководител е Зинка Габърска, корепетитор Елка Ганова. Певиците имат десетки участия на местна и чужда сцена. Впечатляваща е колекцията от награди, отличия и грамоти, подредена в клуба. Женската вокална група е представяла Гулянци на певческите фестивали и събори във Велико Търново, Дряново, София, Копривщица, Плевен, Кнежа, Искър, Черни Вит, Дебово, Александрово, Беклемето, Корабия и Избичени – Република Румъния и др.

пенсионери Гулянци. 1JPG

Снимки: Община Гулянци

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...