Акценти
Начало / Последни новини / СКО Север /Плевен/ вицешампион на България по ориентиране

СКО Север /Плевен/ вицешампион на България по ориентиране

Женската щафета до 20 години на плевенския клуб Север стана вицешампион на България по ориентиране. Стори го в местността Широка поляна /между Батак и Доспат/ по време на държавното първенство. Плевенският тим в състав: Паола Кръстева, Цветелина

Цветанова и Лиляна Маринова финишира с време 2:50:47 часа.

Стартът не бе от най-добрите за Север. На първи пост Паола пресече шеста финала. След нея Цветелина успя да се изкачи с две позиции по-нагоре. Чудесно финално бягане на Лиляна донесе сребърния медал на екипа от Плевен.

С 55:21 минути по-бърз бе отбора на столичния НСА-Сивен, който грабна титлата. Това бе напълно логично, тъй като състезателките му Ивета Зашева, Патриция Ценкова и Евангелина Дяксова бяха лидерки на постовете си през цялото време в състезанието.

В същата възрастова група, но при силния пол отбора на СКО Север – Захари Маринов, Цветелин Велков и Здравко Христов завърши на шесто място с време 3:23:05 часа. Първият ни пост се движеше седми, но следващите два успяха да се изкачат с позиция по-напред.

Шампион е сливенския Сини камъни /в състав: Мирослав Куртев, Валентин Нейков и Стефан Йорданов/, а на 14:09 минути след него остана тетевенския Вежен /Христо Кавалски, Петър Ивайлов и Иван Стефанов/.

В елита до 21 години селекциите на Север останаха по-назад. Дамският тим – Стилияна Димитрова, Цветелина Митева и Грета Борисова приключиха на девето място. С десет позиции по-назад, но при мъжете е плевенското трио Мартин Василев – Милен Гургуров – Александър

Димитров. И при двата пола титлите спечелиха отборите на Вариант 5 /Търговище/.

„Класиранията до десето място са успех в елита. Втората позиция на щафетата ни при жените до 20 години е отлично представяне на нашия отбор. Силно състезание и за мъжете в същата възраст. Като цяло участници ни не са на предела на възрастовата граница. Клубната ни е да даваме шанс на по-младите за да трупат опит. Хубавото в случая е, че те разкриха и потенциала си. Доволни сме от представянето им. Състезанието бе от най-тежките. Проведе се в техничен район с трудни трасета в гориста и камениста местност, което максимално затрудни техниката и бягането на участниците“, коментира треньора на СКО Север – Пламен Райков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...