Акценти
Начало / Образование / С впечатляващ брой награди се завърнаха от „Орфеево изворче” талантите от Пордим

С впечатляващ брой награди се завърнаха от „Орфеево изворче” талантите от Пордим

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Възпитаниците на СОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” с преподаване на народна музика и хореография град Пордим бяха достойна конкуренция на представителите от  Варна, Пловдив, Широка лъка и спечелиха впечатляващ брой отличия от ХV Национален музикално-фолклорен конкурс  „Орфеево изворче” – Калофер, съобщи директорът на училището Емилия Василева. Отличното представяне на талантливите пордимски ученици им донесе и участие в гала концерта на конкурса, който се състоя на 22 март.

С Първо място и Златна лира на Орфей са отличени танцов състав ”Северняче” с хореограф Биляна Денева; танцов състав ”Пордим”  с хореограф Даниела Желязкова, инструментална група с ръководител Красимир Калинков, както и възпитаниците на Борислава Симеонова – Юлия Митова,11 клас, трио ”Пордим” – Виолина Йорданова, Юлия Митова, Полина Порумова; вокално-инструментален ансамбъл.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

С второ място и Сребърна лира на Орфей се завърнаха Мануела Дойчинова,9 клас, също ученичка на Борислава Симеонова и дует Лидия Тодорова и Кристина Георгиева,11клас с преподавател Петя Тодорова, Ивайло Красимиров,9 клас от класа на Иван Симеонов, а с трето място и Бронзова лира на Орфей – Виолина Йорданова,6 клас;

Поощрителна награда за индивидуално изпълнение на кавал е за Севил Маринов,11 клас.

СОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” Пордим

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...