Акценти
Начало / Здравеопазване / Здравословният начин на живот тема на разговора между д-р Дариткова и граждани в Плевен

Здравословният начин на живот тема на разговора между д-р Дариткова и граждани в Плевен

20150324-212916.jpg

По инициатива на ЖЕНИ ГЕРБ Плевен д-р Даниела Дариткова – председател на Комисията по здравеопазване в парламента, се срещна с членове на партията, представители на неправителствени организации и асоциации от града. Срещата се проведе в зала „Гена Димитрова” при голям интерес. На срещата присъстваха народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, кметът проф. Димитър Стойков и общински съветници от ГЕРБ.
В новия мандат на организацията на Жени ГЕРБ този месец е посветен на женското здраве, като идеята е всеки месец да върви под някакъв надслов. „Плевенският регион е облагодетелстван, защото няма липса на кадри и медицинско обслужване. Дори точно обратното“, каза д-р Даниела Дариткова. Тя и дамите от ЖЕНИ ГЕРБ са категорични, че инициативите, които ще се предприемат, не трябва да са кампанийни, т.е. само в рамките на един месец, а да бъдат широко прокламирани и през останалото време. Това е мисията на женската организация на партията – да бъде пряка връзка с гражданите. „Широкото отваряне към обществото може да стане именно чрез жените“, убедена е д-р Дариткова.
Тя подчерта колко важна е превенцията и воденето на здравословен начин на живот, без цигари, с правилно хранене и много спорт. „Не можем да очакваме здравната система да ни даде здравето, което можем сами да постигнем чрез съблюдаване на простите принципи на разумния начин на живот“, каза тя.
Д-р Дариткова каза, че при посещението си в Медицинския университет по-рано през деня е останала впечатлена от нивото на преподаване и модерните технологии. Тя посети и частни болници в града. „Тези срещи са изключително полезни за мен, защото е важно, когато се занимаваш със здравни политики, да чуеш мнението на хората, при които стигат нормативните решения. Широкото обсъждане, консенсусът са много важни, за да се получат добри решения в една толкова чувствителна сфера, каквато е здравеопазването.”, подчерта д-р Дариткова.

20150324-212916.jpg

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...