Акценти
Начало / Здравеопазване / С водосвет откриха новата сграда на Здравната служба в Ясен

С водосвет откриха новата сграда на Здравната служба в Ясен

Село Ясен вече има една модерна, добре оборудвана Здравна служба. Днес тя беше официално открита с водосвет в присъствието на областния управител Ралица Добрева.

Близо 104 000 лв. е осигурила Община Плевен за цялостното реконструиране на бившата пекарна на селото, за да бъде преместена в нея лечебното заведение, което ще обслужва над 2 300 души население.

IMG_4014здравна служба-Ясен

Изграждането на Здравната служба в село Ясен  е поредната крачка към подобряване на живота и грижа за здравето на местните хора, и доказателство за ангажимента на Община Плевен към малките населени места, каза при откриването арх. Трифон Иванов, временно изпълняващ длъжността кмет на Плевен. Той благодира на проектантския екип, с ръководител арх. Балабанов и на фирмата-изпълнител, чиято е заслугата една руина да се превърне в удобна и приветлива сграда.

Лентата на новата Здравна служба прерязаха д-р Светослав Съйков, областният управител Ралица Добрева и арх. Трифон Иванов.

Новата сграда отговаря на всички европейски правила. Има подход за хора с увреждания и специален санитарен възел за тях. Здравната служба разполага с два кабинета, обновена манипулационна и необходимото оборудване, разказа д-р Съйков.  Двама общопрактикуващи лекари работят в Ясен – д-р Съйков, който е със специалност обща медицина, и д-р Лидия Гарева  – специалист детски болести.

IMG_4029д-р Съйков-ясен

IMG_4026лекарски кабинет

IMG_4025посетители - първи

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...