Акценти
Начало / Крими / Двама пияни и толкова неправоспособни водачи зад волана засякоха полицаите за ден

Двама пияни и толкова неправоспособни водачи зад волана засякоха полицаите за ден

Двама неправоспособни и толкова пияни шофьори засякоха плевенските полицаи по пътищата за ден, информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. На 21 октомври в 13.50 часа в град Долни Дъбник при полицейска проверка на водача на лек автомобил „Фолксваген Голф“ – 18-годишен от същия град, е установено, че той управлява МПС като неправоспособен в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано незабавно производство. За престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК работа продължават разследващ полицай и екип на РУМВР – Долни Дъбник.

На същата дата по време на специализирана операция по линия продиводействие на битовата престъпност около 10,05 часа в град Левски на улица „Цар Иван Асен II“ е спрян лек автомобил „Крайслер – Вояджер“, собственост и управляван от 49-годишен от село Обнова. При извършената проверка се установява, че водачът управлява МПС без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 29 юни 2015 година. Уведомен е прокурор от РП – Левски. Образувано е незабавно производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал.2 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Вчера, около 17 часа в град Гулянци, на улица ,,Васил Левски“  при проверка с техническо средство на водача на лек автомобил „Мерцедес“ – 33-годишен от село Победа, е установено, че управлява с концентрация на алкохол 1,94 промила. Съставен е акт за административно нарушение и е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано незабавно производство. За престъпление по чл.343 „б“ ал.1 от НК е уведомен прокурор при РП- Никопол. Работа продължава разследващ полицай.

Около 18:45 часа в град Гулянци на улица „Плевен“ служители от РУМВР – Гулянци засичат същия автомобил, но с друг водач – 50-годишен от село Победа. От извършената проверка на водача с техническо средство „Alkotest“ е установено, че управлява с концентрация на алкохол 1,85 промила. Съставен е акт за нарушение и е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано незабавно производство. За престъпление по чл.343 „б“ ал.1 от НК е сезирана прокуратурата. Продължава работа разследващ полицай.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...