Акценти
Начало / Общество / С воден празник в детска градина „Теменуга” започва Седмицата на водата

С воден празник в детска градина „Теменуга” започва Седмицата на водата

вода

Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен започва серия от инициативи, посветени на предстоящия Световен ден на водата, който се отбелязва на 22 март.

Седмицата на водата ще започне с воден празник в детска градина „Теменуга” – Плевен. Под формата на игра с децата ще бъде обсъдено как всички – и малки, и големи, могат да допринесат за опазването на природното богатство. Празникът ще започне днес от 9.30 часа.

Във вторник  голям пролетен воден празник ще има и в детска градина „Синчец” в Плевен. В същия ден, в 11.50 часа, започва срещата с осмокласници в Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров” – Плевен.

По традиция Денят на водата ще бъде отбелязан съвместно и с отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Плевен. Тамна 19 март час по екология ще проведат първокласници от плевенското училище „Патриарх Евтимий”. В заниманията ще се включат и студенти от Педагогическия  колеж.

От Басейнова дирекция са предвидили празник на водата и в Дневен център за възрастни с увреждания в Плевен. А на 20 март в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Долни Дъбник ще се проведат лекции за опазване на водните ресурси.

Традиционно в отбелязването на Деня на водата ще се включи и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в село Байкал.

Инициативите за Седмицата на водата са организирани съвместно с РИОСВ – Плевен и ВиК – Плевен.

Интересни предизвикателства за Деня на водата са подготвили за ученици и деца от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца на 20 и 21 март. Партньор на инициативите във Враца е БДУВДР – Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...