Акценти
Начало / Култура / С богата програма Долни Дъбник празнува 50 години от обявяването му за град

С богата програма Долни Дъбник празнува 50 години от обявяването му за град

В Долни Дъбник започнаха празничните дни посветени на 50 години от обявяването на селището за град и 40 години община Долни Дъбник.

Празненствата започнаха вчера с откриване на изложба, посветена на историята на родния край. Днес програмата продължава с турнир по тенис, който ще бъде открит в 18 часа в СУ „Христо Ботев” в Долни Дъбник. В сряда, 31 юли, в салона на читалище „Илия Бешков” от 19 часа ще бъде представен спектакълът „Зех тъ, Радке”. Гостува театралната трупа на читалище „Георги Парцалев” – град Левски. Режисьор Веселин Плачков – старши.

На 1 август концерт ще изнесе младата поп изпълнителка Дара. Началото е от 20 часа на сцената на площада в Долни Дъбник. Петъчната вечер е посветена на младите таланти на община Долни Дъбник. Те ще се представят от 19 часа на сцената на площада. Пак там от 21 часа ще започне ретро дискотека.

Кулминацията на тържествата ще е на 3 август, събота. В 19.30 часа, на пощада  ще бъде отслужен водосвет , след което, в 20 ч, ще започне концертът на Капанския ансамбъл от Разград. След тях на сцената ще се качат Здравко Мандаджиев и Теди Еротеева. Празненствата ще завършат в 23 часа с пищна заря.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...