Акценти
Начало / Образование / С акция по почистване и залесяване отбелязаха Деня на Земята в НУ „Отец Паисий” – Плевен

С акция по почистване и залесяване отбелязаха Деня на Земята в НУ „Отец Паисий” – Плевен

Малките еколози от НУ „Отец Паисий” и техните преподаватели организираха акция по почистване и залесяване на училищния двор. В нея те привлякоха и своите родители, които отправиха отворено писмо. Учениците са изработили и постери с любопитни факти за опазването на чистотата на планетата и афиши за известяване на акцията.  Четирите паралелки на четвъртокласниците засадиха четири туи в градинката пред училището в знак на приемственост и завещание към следващите му възпитаници.

Със засаждането на туите учениците от НУ „Отец Паисий“ се включиха в отбелязването на 46-годишнината от обявяването за първи път на Деня на Земята,  като мотото на кампанията тази година е „Дървета за Земята“ по призива на международната мрежа „Да посадим дърво“.  Целта е с наближаването на 50-годишнината на Деня на Земята да се засадят 7,8 милиарда дървета по целия свят.

За акцията са осигурени ръкавици, чували, инструменти и посадъчен материал от ръководството на НУ „Отец Паисий“, а за почерпката след дейностите по кампанията са се погрижили родителите.

P1310120

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...