Акценти
Начало / Общество / Със собствени усилия и подкрепа от Общината родители изградиха детска площадка в жк „Дружба”

Със собствени усилия и подкрепа от Общината родители изградиха детска площадка в жк „Дружба”

Игрище за футбол и пясъчник направиха с общи усилия родители, баби и дядовци и деца живеещите в блок 422 в жк „Дружба” в Плевен. Детската площадка е обособена на общински терен и беше официално открита на 6 септември – Деня на Съединението. Поканен да присъства на събитието беше кметът Георг Спартански. С негово съдействие хората са получили демонтирани от детските градини в Плевен съоръжения, които със собствени средства са обновили. От Общината са получили съдействие и за осигуряване на осветление на площадката.

При посрещането кметът получи от децата албумче със снимки, запечатали моментите от превръщането на ползваната дотогава за паркинг тревна площ в място за игри на открито.

По време на гостуването кметът Спартански изрази готовност и занапред да се включи в облагородяването на пространството като с лични средства ще закупи подходящи растителни видове за оформяне на жив плет. „С радост се включвам в подобни граждански инициативи и винаги откликвам на тях, тъй като виждам желанието и усилията от страна на хората да направят мястото, в което живеем, по-хубаво, по-чисто, по-уютно и ще продължа да го правя”, сподели с хората Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...