Акценти
Начало / Култура / Със златно отличие от Индия започва новата година арт школа „Колорит”

Със златно отличие от Индия започва новата година арт школа „Колорит”

Златен медал, два Почетни медала, три Дипломи за отличие и награда за арт педагог пристигнаха за арт школа „Колорит” от 9-тия международен конкурс ”Ароматът на изкуството” в Hiderabad –  Индия, съобщи ръководителката на плевенската школа Майя Ананиева.

Носител на Златен медал е 6-годишната Александра Георгиева. Най-високото отличие плевенското талантливо дете печели със своите живописни творби „Цветен слон” и „Риба в червено”. Почетният медал на журито е присъден на Ана Танова – 9 г., за рисунката „ Приказни бухали” и на Белослава Митева – 10 г., за творбата „Жена с цветя”. Дипломи за отличие получават Калина Христова, Йордан Гъдулков и Тони Ангелов. Ръководителят на школата Майя Ананиева получава награда за арт педагог.

В конкурса са взели участие известни школи и художествени училища от 18 страни от различни континенти. Наградените творби ще бъдат публикувани в новия брой на арт списанието „Art Drive” Президентът на международния конкурс изпраща своята благодарност за активното участие и отличното представяне на малките художници от плевенската арт школа и ги кани за участие в следващото издание на конкурса.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...