Акценти
Начало / Общество / Заменят част от дърветата на улица „Бенковски” в Плевен с по-подходящи

Заменят част от дърветата на улица „Бенковски” в Плевен с по-подходящи

Във връзка със започналия основен ремонт на улица „Г. Бенковски” в Плевен ще бъдат премахнати 7 дървета, които ще бъдат заменени с по-подходящи видове. Това стана ясно на днешното оперативно заседание в Община Плевен.

Тази улица и още 15 в Плевен са включени в списъка за основен ремонт, за който средствата са осигурени по европейски проект. Премахването на дърветата е предвидено, за да може да се ремонтират качествено тротоарите от двете страни на улицата.

Част от съществуващите сега дървета са развили много голяма коренова система, тъй като през годините не са били поддържани. Ако не бъдат премахнати, а само бъдат отрязани големите корени, които пречат, вероятността дърветата да изсъхнат след време е голяма. Затова се налага да бъдат изкоренени и заменени с нови.

Кметът Георг Спартански не спести обаче критика, че когато са правени проектите за основния ремонт на тези улици не е взето мнението на еколози и препоръча в бъдеще това да не се пропуска, за да не се изправя Общината в последствие пред подобни проблеми.

Снимката е илюстративна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...