Акценти
Начало / Последни новини / Състезатели на КК „Спартак 14” в надпреварата за медали на Европейското по шотокан карате-до

Състезатели на КК „Спартак 14” в надпреварата за медали на Европейското по шотокан карате-до

От 5 до 7 май в сръбския град Суботица, ще се проведе  Европейско първенство и купа по Шотокан карате-до. Очакват се не по-малко от 1500 участници от над 40 държави. Най-малките участници в Европейското първенство са на 10 г. , а в Европейската купа, която ще тече паралелно – на 8 г.

Плевенският шотокан карате клуб Спартак 14 ще излъчи за пореден път свои представители на този висок форум, научихме от Милена Кирниколова, треньор в клуба.

В престижната възраст „жени и мъже”, федерацията определи да ни представлява отбор по шотокан ката в състав Маринела Петрова, Боряна Илиева и Екатерина Ядкова. В дисциплината шобу кумите са определени да представляват България: Мирела Йолова – Вицесветовна шампионка за 2016 г., Натали Йонкова – Шампионка от Световната купа през 2016 г., Станислав Добрев – Вицесветовен шампион за 2016 г, Марк Томов – Световен шампион за 2015 г., Тодор Тодоров – Вицесветовен шампион за 2016 г., Ивайло Боев – бронзов медалист от Световното първенство през 2016 г. , Петя Николова- бронзова медалиска от Световното първенство през 2016 г.

В Европейската купа, която се провежда паралелно с първенството, ще вземат участие 15 състезатели  от „Спартак 14”, сред който утвърдените многократни медалисти от Световни и Европейски купи  Тихомир Тодоров, Никола Чонов, Гергана Атанасова и Елица Станчева. В престижната възрастова група „мъже и жени”, представителят на плевенския клуб ще е Калин Стефанов, Вицесветовен шампион от Световната купа през 2016 г.

„ Всички наши състезатели са отлично подготвени , за да представят отлично РБългария, града ни и клуба си. Бяха проведени редица турнири и контролни срещи в рамките на подготовката им, а резултатите им от Държавното първенство по Шотокан за 2017 г. доказват отличната им подготовка към момента”,заявиха треньорите им Милена Кирниколова и Маринела Петрова.

Европейското първенството се организира от Световната шотокан карате-до организация на обединените нации ( SKDUN .

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...