Начало / Последни новини / Кой за какво се бори в Трета лига

Кой за какво се бори в Трета лига

Най-високото ниво на аматьорския футбол в България – Трета лига, през този сезон показа, че може да бъде доста оспорвана. Тимовете от 4-те групи на Трета лига показват, че сред тях има много амбициозни клубове, които имат възможностите и силите да се съревновават във Втора лига. Третият ешелон на българския футбол не е сред най-популярните на футболната ни общественост, но си заслужава вниманието към края на сезона, когато е ясно кой за какво се бори и кои отбора са най-близо до постигането на целите си. В края на сезоните при повечето европейски първенства, драмата е на лице и в последните срещи се решават шампиони и изпадащи. Редица водещи букмейкъри стартираха и своите предположения за това кой ще изпадне и кой ще триумфира, като коефициентите варират драстично. В сайтове за експертни ревюта, като този на Efirbet за Betfair, се споделя информация за актуалните бонус оферти към всеки бранд .

Битка за върха и дъното на Югоизток

И през този сезон, Югоизточната 3 лига показва, че разполага с едни от най-оспорваните и равностойни отбори. В малкото оставащи кръгове до края, първенецът наглед изглежда ясен – Загорец Нова Загора, но всъщност тимът все още не си е осигурил промоция. Макар да има добра преднина, вторият в класирането – Марица Пловдив, ще опита да си осигури първата позиция с всички сили. Основната битка ще бъде точно между тези два тима и всяка грешка на единия ще бъде шанс за другия отбор да дръпне или да се доближи до първото място. Следващите два отбора – Карнобат и Розова долина, също бяха с амбиции за първата позиция, но изглежда доста трудно за тях към този момент. На дъното също е интересно, където Елхово е последен и сигурен изпадащ, но за другото място осигуряващо изпадане се борят Миньор Раднево, Любимец и Арда Кърджали. Донякъде към тези тимове попада и вторият отбор на Верея, но техните шансове за оцеляване са повече.

На Югозапад също ще бъде интересно

Другата лига в Южна България също предлага доста голям интерес. Доста възможно е отборът на Струмска Слава да запази първото място, на което се намира сега, но тук трябва да отбележим, че тимът е с една от най-трудните програми до края на шампионата в Югозападната Трета лига. Това може да сломи надеждите на отбора да играе във Втора лига другия сезон или пък да докаже, че тимът е готов и заслужава да е сред професионалистите. Септември Симитли и Миньор Перник са големите претенденти за първата позиция, ако Струмска Слава направи някои грешни стъпки. На дъното, велинградският Чепинец едва ли ще направи някаква супер серия от победи, с която да се спаси, а за другото предпоследно място, което тимовете ще гледат да избегнат, в борбата са цели 5 тима! Това са отборите на Велбъжд, Германея, Вихрен, Балкан Ботевград и Свобода Пещера. Битката за всеки един от тях ще бъде доста ожесточена, но един ще трябва да изпадне. Мачовете до края са малко и всеки трябва да използва открилите му се шансове! На решителните срещи от Първа лига на българското първенство може да залагате при букмейкъра Bet365, който ви дава и възможност за следене и залагане на живо. Повече за него ще научите на Efirbet.com, където е обяснена драмата с лиценза, както и предишните проблеми при регистрацията.

Североизтока има своите лидери

След като Интер Добрич и Спартак Варна прекратиха участието си в Североизточната Трета лига на България, първенството остана с 2 отбора по-малко. След края на редовните мачове се играят плейофи, в които през този сезон е интересно най-вече на върха. Първите 7 тима в редовното класиране ще играят помежду си, за да определят шампиона, но битката реално ще се води между два тима. Черноморец Балчик е големият фаворит за успех в края на сезона, а Добруджа ще се надява до последно да получи възможност за атака на първото място. Другите отбори в челото изостават с доста повече точки от първите 2 тима и едва ли ще се случи някаква изненада някой от тях да им попречи за първите две места.

На Северозапад интересът е само на върха

В Северозападната Трета лига изпадащите са ясни. Отборите на Ювентус Малчика и Ком Берковица просто не показаха, че заслужават да са в Трета лига и заслужено ще отпаднат! Теоретично, все още има шансове за тима от Берковица, но на практика тези шансове не са подплатени с нищо и тима няма основания, с които да се бори за оцеляване. По-интересното се случва на върха, където Литекс е лидер, а плътно зад тях се нарежда Кариана Ерден. Някой измежду тях ще спечели лигата и може да се очаква, че ще бъде фактор във Втора лига от другия сезон. Севлиево и Левски 2007 са другите 2 отбора, които допълват и отделят първите 4 тима от останалите, но те едва ли ще успеят да постигнат нещо повече от това през тази кампания.

След дългите и тежки сезони е време отборите да вложат всички останали усилия, за да изпълнят своите цели. Интригата във всяка една от групите се запазва чак до решителната им фаза, така че те си заслужават вниманието! Макар някъде изпадащите да са ясни, то на върха и в четирите лиги могат да се получат размествания. Нека изчакаме и да видим кои ще са спечелилите и кои загубилите в края на сезона.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...