Начало / Крими / Съдът в Плевен осъди рецидивист, принуждавал приятелката си да проституира в Гърция

Съдът в Плевен осъди рецидивист, принуждавал приятелката си да проституира в Гърция

Районен съд – Плевен осъди на 6 години затвор при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лева Румен А. за извършени от него две престъпления срещу половата неприконсновеност на пострадалата Зорница И, съобщиха от правораздавателната институция.

Присъдата е постановена по внесен от Районна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт срещу подсъдимия Румен А. В хода на наказателното производство било установено, че през месец септември 2015г., малко след изтърпяване на поредното наказание „Лишаване от свобода“ осъденият Румен А. се запознал с пострадалата. Още от деня, в който се запознали осъденият започнал да се държи предизвикателно с пострадалата, като й заявил, че много я харесва и настоява да заживеят заедно. За целта един ден,той я придружил до дома й, заплашил я с физическа с сила, принудил я да събере личните си вещи и да тръгне с него. Силно респектирана от поведението на осъдения Румен А. и изплашена за себе си и за невръстното си дете, пострадалата взела момиченцето и багажа си, и тръгнала с него. Известно време тримата живели в домовете на различни роднини на осъдения, като през октомври 2015г. се установили в с. Божурица. Там осъденият Румен А. започнал да склонява пострадалата Зорница И. да започне да проституира, за да изкарва пари за издръжката им. Пострадалата отказала, но под страх да бъде физически малтретирана се съгласила. Така в продължение на около един месец осъденият Румен А. откарвал пострадалата на главен път Е-83 Плевен – Русе, където тя предлагала сексуални услуги срещу заплащане. На ден тя получавала между 100 – 150лева, които предоставяла на осъдения Румен А. В началото на месец ноември 2015г. Румен А. решил да отведе пострадалата в РГърция, където да продължи да проституира и така да изкарва повече пари. За да мотивира Зорница да тръгне за Гърция, осъденият й казал, че там има познати, които са им намерили работа. Двамата напуснали пределите на РБългария в началото на месец ноември 2015г. Двамата пристигнали на остров Крит, където се настанили на квартира в дома на българска гражданка, омъжена за грък. Първоначално осъденият Румен А. и пострадалата Зорница започнали работа като берачи на маслини, но след няколко дни Румен А. решил да не работи повече. Зорница продължила през деня да работи на полето, а вечер предлагала сексуални услуги по домовете на „клиенти“, които Румен А. й намирал по телефона. След около месец пострадалата Зорница отказала да продължава да проституира и Румен й нанесъл тежък побой, което довело до намеса на гръцката полиция. След това двамата се върнали в РБългария. Зорница избягала от дома на осъдения, подала жалба в полицията и била настанена в Център за закрила.

Румен А. е с трайно изградени престъпни навици, като до настоящия момент е осъждан общо 57пъти / заедно с определенията за групиране на наказанията/ за извършени от него различни  тежки престъпления.

В настоящия момент Румен А. се намира в Затвора – гр. Плевен, тъй като изтърпява друга присъда, влязла в сила на 21.12.2016г.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...