Начало / Общество / Съветниците се събират на редовно заседание при дневен ред от 32 точки

Съветниците се събират на редовно заседание при дневен ред от 32 точки

общински съвет

От 9 часа днес в зала „Гена Димитрова” ще се проведе редовното заседание на Общински съвет – Плевен. Според предварително внесения дневен ред съветниците ще разгледат и гласуват 32 точки. Първата от тях е полагане на клетва на нов общински съветник. Това се налага след като Найден Зеленогорски – от групата на БНД – ОД, бе избран за народен представител. Неговото място заема Христо Каленов. Това налага и промени в състава на специализираните комисии на Общинския съвет, които съветниците днес също ще глdсуват.

Като точка 6 в предварителния дневен ред е информацията от кмета проф. Димитър Стойков относно изпълнението на бюджета на Община Плевен към 30 септември 2014 г., а в следваща точка кметът внася предложение за извършване на вътрешни компенсирани промени по сборния бюджет на Общината.

Какво още е включено за обсъждане в днешното заседание на Общинския съвет: предложение за прекратяване дейността на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина в Плевен, промени в Наредба 17 за местните такси, избор на съдебни заседатели за Окръжен съд – Плевен и като предпоследна точка е отчетът на кмета относно изпълнението на бюджета на Община Плевен за 2013 г. Общинските съветници ще разгледат и голям брой предложения,  свързани с продажба на общински недвижими имоти и отдаване на общински имоти под наем.

Последната точка в предварителния дневен ред е свързана с питане на общинския съветник от групата на Коалиция за България  – Иван Дачев, свързано с молба до кмета на Плевен от граждани, живеещи в блокове 423 и 424 в жк „Дружба” в Плевен.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...