Акценти
Начало / Общество / Съветниците от десницата не участваха в гласуването на отчета на бюджет 2012

Съветниците от десницата не участваха в гласуването на отчета на бюджет 2012

При почти празна зала премина отчета на бюджета за 2012 год. на днешната сесия на Общински съвет Плевен. По местата си не бяха съветници от всички групи, а когато стана време за гласуване на документа групата на БНД – Обединена десница излезе с декларация, че няма да участва в дебата и гласуването на отчета.

Като аргумент за позицията на групата Георг Спартански посочи отрицателното становище за отчета на Постоянната комисия по финанси и бюджет. Десните отново припомниха позицията си от предната сесия, че не е нормално да се гласува рамка на бюджета за настоящата година без да е отчетено как са изразходвани средства за миналата. „За нас е абсолютно безсмислено да участваме при обсъждането на този водопад от цифри. Считаме, че правилният управленски подход в случая е да анализираш какво си свършил предходната година и да правиш сметки и планове за следващата. Тъй като при нас каруцата беше впрегната пред коня още на предната сесия, ние отказваме да дебатираме и гласуваме безсмислени от гледна точка на настоящата ситуация отчети, които не са навременни”, каза от името на БНД – Обединена десница Георг Спартански.

Така с 19 гласували „за”, без „против” и с петима „въздържал се” отчетът за бюджет 2012 на Община Плевен не беше приет. Въпреки това, папките с обемистата документация, които видимо тежат няколко килограма, ще бъдат внесени в Сметната палата.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...