Акценти
Начало / Общество / Съветниците отмениха решението за нови павилиони

Съветниците отмениха решението за нови павилиони

общински съвет

След драматично начало на днешното заседание на Общинския съвет в Плевен, което на моменти приличаше повече на предизборно събрание, съветниците гласуваха да бъде отменено решението им от 19 декември 2013 г. за отдаване под наем на 11 терена за поставяне на преместваеми павилиони за продажба на вестници, списания и цигари. Решението беше взето след продължителни дебати, но в крайна сметка съветниците гласуваха почти единодушно за отмяната  с 25 гласа „за” и 3 – „въздържал се”.

С това решение на практика съветниците обезмислиха заведеното дело срещу кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков, заради отмененото провеждане на конкурса по старото решение на ОбС от 19 декември миналата година. Че е заведено такова дело, стана ясно днес в процеса на дебатите около спорната  точка от дневния ред.

Решението на съветниците беше посрещнато с ръкопляскания от страна на представителите на малките и средни търговци в Плевен,  които бяха препълнили залата в очакване на вота на местните депутати.  Когато председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов обяви резултата от гласуването, един от присъстващите търговци благодари на съветниците, че са чули техния глас и така са им помогнали да оцелеят в и без това тежката икономическа ситуация, в която се намират.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...