Акценти
Начало / Образование / Съветниците отвориха „зелена улица” за саниране на ДФСГ „Интелект”

Съветниците отвориха „зелена улица” за саниране на ДФСГ „Интелект”

Интелект

Общинският съвет днес прие внесеното от кмета предложение на проект за изменение на Подробен устройствен план на имота за ДФСГ „Интелект”, съгласно който сградата на училището  да бъде отделена в отделен ПУП от незавършената пристройка, определена за покрит плувен басейн. Досега те бяха в един ПУП, което пречеше училището да бъде включено в европейска програма за саниране, заради факта, че покритият плувен басейн беше незавършена. Поради същата причина гимназията не беше включена  и в Интегрирания план за развитие на община Плевен.

С решението си съветниците възложиха на кмета да внесе проекта за писмено съгласие от Министерството на образованието, след което да одобри приетия от Общинския съвет ПУП – план за регулация и застрояване на уреголиран поземлен имот за ДФСГ „Интелект”.

Така с решението си съветниците отвориха „зелена улица” както за саниране на ДФСГ „Интелект”, чиято сграда не е ремонтирана от построяването на училището. А от друга страна, сградата на плувния басейн може да бъде предложена за продажба на частен инвеститор или чрез публично-частно партньорство да бъде завършена, каза преди време кметът проф. Стойков.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...