Начало / Последни новини / Съветниците дадоха „зелена светлина” на проект за боксов клуб на Детелин Далаклиев

Съветниците дадоха „зелена светлина” на проект за боксов клуб на Детелин Далаклиев

Общинският съвет на Плевен даде съгласието си Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Спортен клуб ДСД Боксинг“ с председател световният шампион по бокс Детелин Далаклиев да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за преустройство на сграда в града в боксов клуб. За решението информира на пресконференция днес в Пресклуба на БТА Мартин Митев – председател на Общинския съвет.

„В заявление, изпратено до мен, от Сдружението информираха за намерението си да кандидатстват пред Министерството за финансово подпомагане с инвестиционен проект за преустройство на съществуваща административно-делова сграда в боксов клуб по плана на град Плевен. Става дума за проект в размер на 150 000 лева. Тъй като обектът, подлежащ на реконструкция, е общинска собственост, процедурата изисква съгласие и от Общинския съвет“, поясни Мартин Митев. Той припомни, че с решение от 28 февруари тази година Общинския съвет – Плевен, учреди безвъзмездно право на ползване на описания имот, общинска собственост за срок от 10 години, считано от 01.04.2019 г., на основание сключен договор между Сдружението и Общината. Финансовото подпомагане на спортни клубове за изграждане, обновяване и управление на спортни обекти – държавна и общинска собственост е регламентирано в Закона за физическото възпитание и спорта.

Въз основа на гореизложеното и на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка със Закона за физическото възпитание и спорта, местният парламент на Плевен даде съгласие по проекта.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...