Акценти
Начало / Последни новини / Плевенчанинът Пламен Иванов отново на финала на Световния шампионат за шофиране на камиони

Плевенчанинът Пламен Иванов отново на финала на Световния шампионат за шофиране на камиони

Световният шампион по ефективно шофиране на камиони от 2017 година – Пламен Иванов,  спечели националния шампионат Optifuel Challenge 2019 и така отново получава правото да представлява България на глобалния финал през октомври в Лион. Плевенчанинът завоюва първото място в петото издание на състезанието на Renault Trucks у нас след тежка надпревара с още 18 участника, достигнали до решаващата фаза. На второ място се класира Християн Ангелов, а трети на почетната стълбичка застана Михаил Русанов.

“Да спечелиш титлата е трудно, но още по-трудно е да я защитиш. Отговорността е голяма, защото на световния финал представлявам не само себе си, но и България и цялата гилдия на професионалните шофьори у нас, които са едни от най-добрите в света.”, сподели Пламен Иванов след награждаването. “Ще направя всичко по силите си купата да остане българска.”, обеща той.

Финалистите в Optifuel Challenge 2019 бяха определени сред общо 216 състезатели, които се включиха в квалификационните кръгове в 9 града в страната. Те трябваше да покажат уменията си по ефективно шофиране на камиони на най-тежкото финално трасе в историята на състезанието у нас в планински терен в района на Пампорово при реални пътни условия.

“Тази година наистина поставихме финалистите в много трудни условия, но го направихме, защото вярваме в техните умения, както и в качествата на нашите камиони. А именно тази комбинация е ключова за постигането на успешни и ефективни решения в транспортния бизнес”, коментира Иван Ушев, Търговски директор на Renault Tucks. “Всички ще стискаме палци на Пламен и вярваме, че той има реална възможност отново да донесе световната титла на България”, добави той.

Състезанието Optifuel Challenge 2019 се проведе със състезателния камион от последно поколение – Renault Trucks T High 2019 с 520 к.с. Влекач от същия модел ще бъде и голямата награда на световния финал на състезанието във Франция през есента.

Optifuel Challenge 2019 e петото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се очаква да се включат близо 3000 участници от 30 държави.

Повече за голямата награда Renault Trucks T High 2019 Renault Trucks T High 2019 с 520 к.с., Евро 6, версия D има подобрена система Optivision, базирана на топографски карти, пакет Fuel Eco, ретардер Voith и предавателно число на диференциала 2.47. Той се отличава с модерен динамичен дизайн на кабината и отличителни детайли.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...