Начало / Икономика / Съветниците в Плевен ще заседават извънредно заради вето на областния управител

Съветниците в Плевен ще заседават извънредно заради вето на областния управител

Общински съвет – Плевен, се събира за заседание на 16 януари /четвъртък/ от 9,00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова”. Дневният ред включва една единствена точка – преразглеждане на Решение №035 от 19.12.2019 г. на Общинския съвет, което е върнато за ново обсъждане от областния управител на Област Плевен, съобщиха от пресцентъра на Общинския съвет.

Върнатото решение беше прието на заседанието през декември миналата година. С него съветниците измениха свое предходно решение /Решение №1172/20.12.2018 г./ за поемане
на дългосрочен дълг под формата на кредит от „Регионален фонд за градско развитие“ АД – Мениджър на финансов инструмент „Фонд за градско развитие за Северна България“, част от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, за осигуряване на допълнителни финансови средства от Бюджета на Община Плевен, под формата на собствен принос.

Мотивът на областния управител Мирослав Петров да върне за ново обсъждане в Общинския съвет на въпросното решение е, че има „нарушение на административно-производствените правила при неговото приемане”. Като в подробните обяснения е посочено, че решението е взето без да бъдат подложени на обществено обсъждане променените обстоятелства около осигуряването на необходимите средства за ремонт на площад „Свободата” и пешеходната зона до площад „Стефан Стамболов”, и реконструкция на Автогара Плевен. С това е нарушена процедурата по чл.15, ал. 1 от ЗОД, което води до незаконосъобразност на взетото от Общинския съвет решение, се посочва в мотива на областния управител.

С пълния текст на материала, който предстои да бъде обсъден, както и с мотивите на областния управител за връщане на решението, може да се запознаете на интернет страницата на Общински съвет – Плевен, категория „Заседания“/„Заседания на Общински съвет“/ –
https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-16012020-

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...