Акценти
Начало / Икономика / Средства за укрепване на две свлачища получава Община Плевен от държавата

Средства за укрепване на две свлачища получава Община Плевен от държавата

Министерство на регионалното развитие и благоустройството преведе на няколко транша средства по сметката на Община Плевен за укрепване на две свлачища. Едното е в урбанизираната територия на с. Коиловци, а второто – в района на Регионалната система за управление на отпадъци в с. Буковлък, това информира кметът Георг Спартански.

След възложено от Община Плевен на „Геозащита” ЕООД – Плевен инженерно-геоложко проучване на периодично активното свлачище, регистрирано в урбанизираната територия на с. Коиловци и прекъсващо участък от път III-3402, от дружеството изготвиха инвестиционен проект за укрепване на стойност 551 хил. лв. Въз основа на подписано през м. декември 2019 год. споразумение между Община Плевен и Министерство на регионалното развитие и благоустройството като трансфер в бюджета на администрацията са преведени 400 хил. лв. Предстои стартиране на процедурата за избор на изпълнител, който да извърши укрепителните работи по свлачището при село Коиловци. Останалите 151 хил. лв. ще бъдат разплатени след представяне на сключен договор за изпълнение на дейностите.

За укрепване на свлачището в района на Регионалната система за управление на отпадъци на регион Плевен в с. Буковлък има избрана фирма изпълнител, с която е подписан и договор на обща стойност 3 886 154.96 лв. До момента МРРБ на четири транша е превело на Община Плевен 2 299 908.09 лв. Съгласно сключено през м. декември споразумение, останалата сума също ще се превежда поетапно. Крайният срок за изпълнение на дейностите по укрепване на депото в с. Буковлък и възстановяване на инфраструктурата е 10.12.2020 год.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...