Акценти
Начало / Политика / Съветниците в Плевен дадоха зелена светлина на Южен поток

Съветниците в Плевен дадоха зелена светлина на Южен поток

photo_verybig_351194-Small

Предварително съгласие за преминаването на трасето на Южен поток през територии на Община Плевен дадоха на вчерашното си заседание местните старейшини, информира на пресконференция председателят Дарин Ангелов. Газопроводът ще премине между селата Ралево и Ласкар и ще е с дължина около 30 км. Общинските земи, които ще бъдат ползвани, са пасища, мери и малко земеделска земя, уточни Ангелов. Съоръжение на газопровода ще има в Община Долни Дъбник.

По думите на Ангелов и плевенски фирми ще бъдат ангажирани в процеса на изграждане на гозопровода на наша територия, което ще отвори работни места.

Символичният старт на газопровода беше даден с първа заварка вчера край монтанското село Расово. До началото на ноември общинските съвети на териториите в страната, през които минава газопровода, трябваше да дадат предварително съгласие за ползване на общинска собственост.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...