Акценти
Начало / Политика / Общинските съветници в Плевен ще се оборудват с лаптопи

Общинските съветници в Плевен ще се оборудват с лаптопи

Общинските съветници в Плевен ще се оборудват с лаптопи от пролетта на идната година. Решението е взето на вчерашното редовно заседание на старейшините, информира на пресконференция председателят Дарин Ангелов. Планира се лаптопите да бъдат закупени февруари-март. Освен това е предвидено изграждането на нов сървър. Електронният Общински съвет ще струва около 100 хил. лева, като средствата ще бъдат осигурени от собствения му бюджет. В сумата са включени и обучителни курсове за съветниците за работа с новата съвременна система.

Ще бъдат проучени няколко варианта на подходящо оборудване за местния парламент, информира още Ангелов. Нововъведението, което вече функционира в няколко български общини, ще спести много разходи за подготовката на всяко едно заседание на местния парламент. По груби изчисления само печатните материали за една сесия на Общинския съвет надхвърлят 1 000 лева, пресметна Ангелов.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...