Акценти
Начало / Крими / Отцепиха сграда с голямо количество цианкалий в жк „Сторгозия”

Отцепиха сграда с голямо количество цианкалий в жк „Сторгозия”

цианкалий

Голямо количество цианкалий в течно състояние беше открит случайно в сграда в плевенския жилищен квартал „Сторгозия”. Отровата е открита при рутинна проверка на работна група от Областната администрация, ръководена от Емил Димитров – Ревизоро, главен секретар на ведомството. Районът е отцепен, няма опасност за гражданите, информира говорителят на Областната администрация Диана Пешакова.

Сградата, която е държавна собственост, в момента подлежи на освобождаване от регионалната структура на Българския институт по метрология. Процедурата предвижда комисия от Областната администрация да извърши оглед на помещенията и да ги приеме. При огледа проверяващите се натъкват на големи количества цианкалий в течно състояние. Веднага е информиран областният управител на Плевен, който свиква Кризисния щаб за действие. Информирани са полицията, Окръжна прокуратура, Териториалната дирекция на „Гражданска защита” в Плевен.

Огледът на помещенията в сградата продължава.

Infopleven ще продължава да среди  развитието на ситуацията.

цианкалий

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...