Акценти
Начало / Образование / СУ „Крум Попов” показва  и разказва  за живота в училището на студенти от Софийския университет  

СУ „Крум Попов” показва  и разказва  за живота в училището на студенти от Софийския университет  

Днес  доц. д-р Георги Жечев, ръководител на Магистърска програма „Франкофония, многоезичие и междукултурна медиация“ и ръководител на катедра „Романистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“и  три студентки от ръководената  от него магистърска програма  посетиха  СУ Крум Попов” в град Левски. Те бяха топло посрещнати от директора Валентина Дженева и Петя Чолакова-гл.експерт „Образование ,култура и спорт”.

Изборът на това училище е направен ,защото  една от студентките  , Мария Миланова  , е възпитаник на СУ „Крум Попов”в град Левски, каза доц. д-р Георги Жечев, титуляр на дисциплината „Социолингвистика на франкофонското пространство“, задължителна в учебния план на магистратурата. Посещението е част от  изпълнението на учебната програма,  която включва  работа в институции и учебни заведения в различни части на България.

Вивиан Патруйо и Марго Аупетит са завършили бакалавърска степен във Франция, а сега завършват магистратура при доц. д-р Георги Жечев.

Посещението в часовете на   старши  учител  Росица Георгиева, която е била учителка на Мария Миланова ,  започна с  час по български език в първи клас. Гостите бяха впечатлени от обстановката в класната стая, от метода на преподаване и резултатите, които показват децата . Днес гостите на училището се запознават с организацията на учебния процес и училищния живот в едно средно училище в малък български град, а това  е целта на посещението, обясни доц. д-р Георги Жечев.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...