Начало / Здравеопазване / Студент от Медицинския в Плевен първенец в състезанието на тренировъчния симулатор на Международния конгрес по роботизирана хирургия

Студент от Медицинския в Плевен първенец в състезанието на тренировъчния симулатор на Международния конгрес по роботизирана хирургия

Анислав Габърски

Анислав Габърски – студент в пети курс в Медицинския университет в Плевен  е победител в състезанието на тренировъчния симулатор, което се проведе в рамките на младежката секция на Международния конгрес по роботизирана хирургия. Наградата за плевенския победител е покана и безплатно участие на следващия форум по роботизирана хирургия през 2015 г., който ще се проведе в Букурещ, Румъния, съобщиха от висшето училище.

Третият Международен конгрес по роботизирана хирургия се проведе от 2 до 4 октомври в София под патронажа на Медицински университет – Плевен.  Президент на конгреса беше почетният ректор ва Медицинския университет проф. Григор Горчев, който е един от основателите на Асоциацията по роботизирана хирургия за Югоизточна Европа.

Целта на конгреса е да се разшири мрежата от хирурзи, споделящи идеята за по-широко навлизане и прилагане на роботизираната хирургия в клиничната практика.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...